Agrianna Ékszer Webáruház

Babafülbevaló kapcsok

MILYEN FÜLI FAJTÁKAT AJÁNLUNK BABÁKNAK ÉS GYERMEKEKNEK?

Nagyon fontos, hogy amikor kisbabánknak, kislányunknak fülbevalót keresünk, a lehető legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb kapocs fajták egyikéből válasszunk. Ebből 4 féle van:

 

Elől kapcsos vagy bébizáras: ez a legbiztonságosabb, akár már a legapróbb babák is hordhatják. Brezúrának is hívják. A fülbevaló úgy van kialakítva, hogy a kis kezek még véletlenül sem tudják kinyitni. 0-10 éves kor között szokták hordani.

 

Stekkeres vagy bedugós: Ezt a fajtát egészen kis babák számára nem ajánljuk, mert a hátul kilógó tű véletlenül hozzányomódhat a baba fejéhez, és megsértheti azt. 2-3 éves kor után általában biztonsággal hordható.

Ha új stekkeres fülbevalót vásárolunk, hordás előtt alaposan ellenőrizzük le, hogy teljesen biztosan zár-e a kis szerkezet. Ha túl laza és könnyen lejön a hátulja, akkor ne adjuk kisgyereknek, mert az apró részeket könnyen lenyelheti.

Később is érdemes időről időre leellenőrizni, hogy még mindig erősen tart-e a fékező, mert idővel ez kilazulhat.

Bepattintós vagy francia zár: Ezen a típuson hátul van a zárszerkezet. Akár 0 éves kortól is hordható, mert a babák nem tudják kinyitni. Nincsen rajta semmilyen hegyes vagy szúrós rész, ezért csak arra kell odafigyelni, hogy a berakásnál rendesen bepattintsuk.

 

Kör alakú bepattintós: Ezt a fajtát is lehet már egészen apró kortól használni, ám különösen figyeljünk oda arra, hogy a kis kör alakú fülbevalók zárjai nagyon könnyen meghajlanak. Ez nem azért van, mert selejtes a darab, hanem mert olyan a fajta kialakítása, hogy a pontos ívű kör záracska így viselkedik. Ha ilyen történne, nagyon óvatosan hajlítsuk vissza az eredeti pozícióba, majd ellenőrizzük le, hogy erősen tart-e. Ennek a fülbevalónak az a legnagyobb előnye, hogy nincsen rajta semmilyen kiálló vagy hegyes rész, ezért ha egyszer rendesen beraktuk a baba vagy kislány fülébe, akkor onnantól biztonságosan hordható.

Amikor egy kisbaba vagy kislány először kap fülbevalót, érdemes különösen odafigyelni rá az első napokban. Lehetséges, hogy birizgálni, piszkálgatni fogja az új, szokatlan érzés miatt. Elméletileg a föntebb leírt 4 fajta kapocs teljesen biztonságos, de sajnos nem elképzelhetetlen 1-1 gyárilag hibás vagy gyenge példány. Ezért mindig ellenőrizzük le az új fülbevalókat, próbáljuk többször kinyitni és becsukni, mielőtt a baba vagy kislány fülébe beraknánk.

Egy másik nagyon fontos szempont a kisbabáknak, kislányoknak való fülbevaló választásakor az ékszer alapanyaga. Az arany, fehérarany és ezüst fülbevalók biztonságosak, ezekben az esetekben nem alakul ki allergia. Fordítsunk különös gondot arra, hogy ezek a nemesfémek ne tartalmazzanak nikkelt, mert ez szokta az allergiát kiváltani.

Reméljük, rövid cikkünk segítségedre lesz abban, hogy nem csak szemet-szívet gyönyörködtető, hanem biztonságos fülbevalóval ajándékozhasd meg gyermekedet!

Blog

Ballagási ajándék

Ballagási ajándék

Minden gyermek életében eljön az a mérföldkő, amikor lépésről lépésre elindul saját útján, felfedezve az élet végtelen lehetőségeit. 

Karácsonyi meglepetés

Karácsonyi meglepetés

A karácsonyi meglepetés hozzájárul az ünnepi időszak különleges hangulatához és az emberi kapcsolatok erősödéséhez. De nem csak másokkal kell törődnünk, hanem saját magunkkal is. 

Karácsonyi ajándék ötlet férfiaknak

Karácsonyi ajándék ötlet férfiaknak

A karácsonyi ajándék ötlet kiválasztásakor fontos figyelembe venni az ajándékozott férfi ízlését és preferenciáit. Az ékszer több okból is kiváló választás lehet:

Még több cikkhez Kattints ide
Kérem várjon....
Kérem várjon
Terméket elhelyeztük a kosárba!
Tovább vásárolok Vásárolok
Irány a pénztár Pénztár