Agrianna Ékszer Webáruház

A borostyán hatásai

A borostyán vagy borostyánkő valójában nem kő, hanem megkövesedett fenyőgyanta. A fenyőfélék akkor termelnek gyantát, ha valami miatt megsérül a kérgük vagy maga a fa. Ilyenkor néha beleragadhatnak rovarok, fenyőtűk, vagy egyéb erdei apróságok, melyek nagyban növelik a borostyán értékét. Ezek akár több millió évesek is lehetnek! 

A borostyánnak évszázadok óta különleges erőket tulajdonítanak. Nem csoda hát, hogy a borostyánköves ékszerek mindig is nagy népszerűségnek örvendtek. 

Legismertebb gyógyhatása talán a kisgyermekek fogzásához köthető. Az ilyen időszakban a gyermek nyakába akasztott borostyán nyaklánc segít a fogzással együtt járó viszketés és fájdalom enyhítésében. (Egyik legnépszerűbb, kifejezetten babáknak való nyakláncunkat itt találod.) A karkötőket, biztonsági okok miatt, inkább nagyobb gyerekeknek ajánljuk. 

De a borostyán nem csak a gyermekeken segít. Egyéb hasznos tulajdonságai között vannak a bőrre és a hajra gyakorolt jótékony hatásai is. 

Sokak szerint enyhíti a pattanásos bőr, az ekcéma, és különböző kiütések tüneteit, valamint szebbé teszi a hajat és csökkenti a korpásodást. 

Őszi és téli időszakokban különösen ajánlott borostyános ékszerek viselése, mert a tüdőre és légutakra is jótékony hatással van. Megfázásnál különösen ajánlott! 

Ismert az emésztőrendszerre gyakorolt pozitív hatása is. 

És van még egy nagyon jó tulajdonsága: gyönyörű, a sárga és barna rengeteg árnyalatában játszó színeivel a nyugtalan lelket, háborgó szellemet is megnyugtatja, lecsöndesíti. Oldja a stresszt, a feszültséget, segít a frusztráció kezelésében. 

A sárga és barna árnyalatain kívül előfordul még zöld, rózsaszín és fekete színekben is. 

Egyesek a jószerencse kövének is mondják… :) 

Ha szeretnél beszerezni valamilyen borostyános ékszert az elkövetkező őszre és télre, jótékony hatásaira vágysz, vagy esetleg csak tetszik mert szép, nézz körül nálunk, hiszen rengeteg különböző ezüstbe foglalt borostyános ékszerünk van: fülbevalók, karkötők, medálok, gyűrűk, sőt, még lenyűgöző nyakláncok is!

Blog

Ne veszítsd el a bepattintós baba fülbevalót

Ne veszítsd el a bepattintós baba fülbevalót

Hogyan állítsuk be a bepattintós baba fülbevalót, hogy ne veszítsük el.

Előlkapcsos baba fülbevaló beállítása

Előlkapcsos baba fülbevaló beállítása

Hogyan állítsuk be az előlkapcsos baba fülbevalót, hogy a zár megfelelően záródjon és ne veszítsük el.

Ródium bevonatos ékszerek

Ródium bevonatos ékszerek

Az ékszereket gyakran ródium bevonattal látják el. Ez egy vékony réteg, amit ezüst ékszerek vagy fehér arany ékszerek esetében használnak, hogy ellenállóbb és allergiamentes legyen.

Még több cikkhez Kattints ide
Kérem várjon....
Kérem várjon
Terméket elhelyeztük a kosárba!
Tovább vásárolok Vásárolok
Irány a pénztár Pénztár