Agrianna Ékszer Webáruház

A borostyán hatásai

A borostyán vagy borostyánkő valójában nem kő, hanem megkövesedett fenyőgyanta. A fenyőfélék akkor termelnek gyantát, ha valami miatt megsérül a kérgük vagy maga a fa. Ilyenkor néha beleragadhatnak rovarok, fenyőtűk, vagy egyéb erdei apróságok, melyek nagyban növelik a borostyán értékét. Ezek akár több millió évesek is lehetnek! 

A borostyánnak évszázadok óta különleges erőket tulajdonítanak. Nem csoda hát, hogy a borostyánköves ékszerek mindig is nagy népszerűségnek örvendtek. 

Legismertebb gyógyhatása talán a kisgyermekek fogzásához köthető. Az ilyen időszakban a gyermek nyakába akasztott borostyán nyaklánc segít a fogzással együtt járó viszketés és fájdalom enyhítésében. (Egyik legnépszerűbb, kifejezetten babáknak való nyakláncunkat itt találod.) A karkötőket, biztonsági okok miatt, inkább nagyobb gyerekeknek ajánljuk. 

De a borostyán nem csak a gyermekeken segít. Egyéb hasznos tulajdonságai között vannak a bőrre és a hajra gyakorolt jótékony hatásai is. 

Sokak szerint enyhíti a pattanásos bőr, az ekcéma, és különböző kiütések tüneteit, valamint szebbé teszi a hajat és csökkenti a korpásodást. 

Őszi és téli időszakokban különösen ajánlott borostyános ékszerek viselése, mert a tüdőre és légutakra is jótékony hatással van. Megfázásnál különösen ajánlott! 

Ismert az emésztőrendszerre gyakorolt pozitív hatása is. 

És van még egy nagyon jó tulajdonsága: gyönyörű, a sárga és barna rengeteg árnyalatában játszó színeivel a nyugtalan lelket, háborgó szellemet is megnyugtatja, lecsöndesíti. Oldja a stresszt, a feszültséget, segít a frusztráció kezelésében. 

A sárga és barna árnyalatain kívül előfordul még zöld, rózsaszín és fekete színekben is. 

Egyesek a jószerencse kövének is mondják… :) 

Ha szeretnél beszerezni valamilyen borostyános ékszert az elkövetkező őszre és télre, jótékony hatásaira vágysz, vagy esetleg csak tetszik mert szép, nézz körül nálunk, hiszen rengeteg különböző ezüstbe foglalt borostyános ékszerünk van: fülbevalók, karkötők, medálok, gyűrűk, sőt, még lenyűgöző nyakláncok is!

Blog

Baba fülbevaló első születésnapra

Baba fülbevaló első születésnapra

Egy kis segítség az első születésnapra szánt baba fülbevalóhoz

Baba fülbevaló hibás a zár?

Baba fülbevaló hibás a zár?

Hogyan javíthatjuk meg a baba fülbevaló kilazult zárját.

Mikor lövessük ki a kisbaba fülét?

Mikor lövessük ki a kisbaba fülét?

Babakor vagy nagylánykor? Avagy meddig várjunk a fülbevalóval.

Még több cikkhez Kattints ide
Kérem várjon....
Kérem várjon
Terméket elhelyeztük a kosárba!
Tovább vásárolok Vásárolok
Irány a pénztár Pénztár