Agrianna Ékszer Webáruház

A fül akupunktúrás pontjai

Mik az akupunktúrás pontok?

Az ősi kínai orvoslás szerint az emberi testet akupunktúrás pontok „hálója” fedi le. Ezeket a pontokat energia csatornák, vagyis meridiánok kötik össze. Ideális helyzetben az életerő, a chi szabadon tud áramlani ezeken a csatornákon, így az ember egészséges marad. Ám ha valamilyen fennakadás, blokk keletkezik, és az energia megakad, akkor különböző egészségügyi problémák támadnak.

 

Vagy nézhetjük visszafelé is: sokféle betegséget lehet gyógyítani, a tüneteket enyhíteni azzal, ha akupunktúra segítségével föloldjuk a blokkokat és az energia ismét szabadon áramolhat a testben. 

Az akupunktúra egy ősi, igen bonyolult rendszer, és meg sem kíséreljük azt, hogy itt bővebben belemenjünk. (Ha érdekel ez a téma, akkor olvass utána az interneten vagy járulj el egy nagyobb könyvtárba – mostanra már igen nagy mennyiségű irodalom áll rendelkezésünkre magyarul is!)

 

Miért fontos, hogy mi hol található a fülön?

Azért, mert a az emberi fülön rajta van az egész test „térképe”. Ha rossz helyre kerül a fülbevaló, akkor az esetleg olyan pontokat fog stimulálni, melyek negatívan befolyásolják egészségünket. 

Viszont ha a megfelelő helyre kerül a fülbevaló, akkor az kifejezetten hasznos, sőt, egészséges is lehet! Erre a linkre kattintva és lefelé görgetve megtalálhatod a fül nagyon részletes térképét (angolul). 

Ezért különösen fontos, hogy hová löveted a fülbevalót, és hogy szakértő csinálja! 

 

Hol érdemes és hol nem érdemes kilövetni a fülünket?

Mindenképpen olyan helyet keress, ahol tudják, mit csinálnak. Ez talán magától értetődik, de sajnos nem minden helyen figyelnek oda eléggé a higiéniára. A legjobbak azok a helyek, amelyeket lehetőleg minél többen pozitívan értékeltek előttünk. 

 

Mire figyelj babák füllyukasztásánál?

Nagyon fontos, hogy ha pici babának vagy kislánynak a fülét szeretnéd kilövetni, akkor megbízható szakemberhez fordulj. Azon túl, hogy fennállhat fertőzés veszélye, igen fontos, hogy jó helyre kerüljön az a fülbevaló… Ezért nézz körül alaposan, és, ha lehetséges, olvasd el mások értékeléseit az interneten.

 

Sok helyen már rögtön szülés után, a kórházban kilyukasztják az újszülött fülét, ha szeretnéd. Úgyhogy ha ilyesmit tervezel, érdemes előre utánajárni a dolognak! 

És ne feledd: hozzánk bátran fordulhatsz, ha baba fülbevalót keresel – már újszülötteknek való fülijeink is vannak gyönyörű színekben, biztonságosa zárszerezettel!

Blog

Ballagási ajándék

Ballagási ajándék

Minden gyermek életében eljön az a mérföldkő, amikor lépésről lépésre elindul saját útján, felfedezve az élet végtelen lehetőségeit. 

Karácsonyi meglepetés

Karácsonyi meglepetés

A karácsonyi meglepetés hozzájárul az ünnepi időszak különleges hangulatához és az emberi kapcsolatok erősödéséhez. De nem csak másokkal kell törődnünk, hanem saját magunkkal is. 

Karácsonyi ajándék ötlet férfiaknak

Karácsonyi ajándék ötlet férfiaknak

A karácsonyi ajándék ötlet kiválasztásakor fontos figyelembe venni az ajándékozott férfi ízlését és preferenciáit. Az ékszer több okból is kiváló választás lehet:

Még több cikkhez Kattints ide
Kérem várjon....
Kérem várjon
Terméket elhelyeztük a kosárba!
Tovább vásárolok Vásárolok
Irány a pénztár Pénztár