Agrianna Ékszer Webáruház

Ékszer tárolás

Ékszert hordani nem csak szép és elegáns (vagy éppen vagány!), hanem egyéniségünk, pillanatnyi hangulatunk kifejezésére is remek lehetőség. Ezért fontos, hogy már meglévő ékszereinket megfelelően tároljuk és vigyázzunk rájuk. Ezzel kapcsolatban szeretnénk néhány tippet és jó tanácsot megosztani ebben a posztban. 

ÉKSZEREK TÁROLÁSA

Általános elv, hogy az azonos fajta fém ékszereket tároljuk egy helyen: aranyat az arannyal, ezüstöt az ezüsttel, stb. Azért nem jó keverni őket, mert könnyebben megkarcolhatják egymást, amikor az ékszeres dobozban kotorászunk, ráadásul az ezüstök hamarabb elkezdhetnek feketedni. 

Különlegesebb darabjainkat akár külön kis muszlim vagy anyagzacskókban is tárolhatjuk. Így biztosan nem lesz semmi bajuk! 

Nyakláncokat és medálokat talán a legcélszerűbb felakasztva tartani – így nem fognak összegabalyodni, és ha fajta szerint szétválogatjuk őket, mindig könnyen és gyorsan átlátható lesz, mi hol van. 

A karkötők legjobb tárolási rendszere egy rekeszekre szétválasztott kis fiók vagy dobozka. Gyűrűk esetében is jól jöhetnek a rekeszek! 

Fülbevalóknál sok függ attól, hogy milyen típusról van szó. Az apró bedugós (stekkeres) fülik legjobb helye a sok rekeszes tároló dobozka, a lógósak pedig szívesen lógnak a külön erre a célra kapható fülbevaló tároló kis tábláról vagy állványról. 

Igazából nem is az a legfontosabb, hogy milyen módon tároljuk az ékszereinket, hanem az, hogy ha lehet, ne csak úgy ömlesztve legyenek, ne karcolják egymást, ne feketedjenek meg túl hamar. Az, hogy rekeszes-fiókos kis tárolót használunk, ékszeres ládikát, vagy egy külön kis sarkot biztosítunk nekik, már csak rajtunk és személyes ízlésünkön múlik!

 

Blog

Ne veszítsd el a bepattintós baba fülbevalót

Ne veszítsd el a bepattintós baba fülbevalót

Hogyan állítsuk be a bepattintós baba fülbevalót, hogy ne veszítsük el.

Előlkapcsos baba fülbevaló beállítása

Előlkapcsos baba fülbevaló beállítása

Hogyan állítsuk be az előlkapcsos baba fülbevalót, hogy a zár megfelelően záródjon és ne veszítsük el.

Ródium bevonatos ékszerek

Ródium bevonatos ékszerek

Az ékszereket gyakran ródium bevonattal látják el. Ez egy vékony réteg, amit ezüst ékszerek vagy fehér arany ékszerek esetében használnak, hogy ellenállóbb és allergiamentes legyen.

Még több cikkhez Kattints ide
Kérem várjon....
Kérem várjon
Terméket elhelyeztük a kosárba!
Tovább vásárolok Vásárolok
Irány a pénztár Pénztár