Agrianna Ékszer Webáruház

Keresztelő ajándék fiúnak

A keresztelő nem csak azért különleges alkalom, mert összegyűlik a család és együtt ünnepel egy fontos vallási ceremóniát, hanem azért is, mert csak egyszer történik egy gyermek életében. 

Bár úgy tűnhet, hogy kislányoknak könnyebb ilyen alkalomra ajándékot venni, ha kisfiú keresztelőjére hívnak meg, akkor se keseredjünk el, hiszen rengeteg különböző keresztelési ajándék közül válogathatunk fiúknak is! 

Fontos figyelembe venni, hogy milyen minőségben hívtak meg a keresztelőre. A szűk családi körbe tartozunk? Távoli rokonok vagyunk? Netán a nagyszülők? Vagy mi vagyunk a keresztszülők? 

Minden esetben fontos a keresztelő ajándék a kisfiúnak! Ezt a régi hagyományt még ma is tartják – és ha nem is lenne hagyomány, akkor is fontos, hogy ajándékot vigyünk a keresztelőre, ezzel fejezve ki törődésünket és támogatásunkat. 

Mivel csak egyszer adunk ilyet egy gyermeknek, fontos, hogy vagy valamilyen maradandó ajándékkal kedveskedjünk a kisfiúnak, vagy pedig valami olyan holmival, amit a család használni tud. 

A hagyományok szerint a keresztszülők szokták a ruhát venni a gyermeknek erre az eseményre, és mellé valamilyen ékszert. Kislányoknál ez általában arany baba fülbevalót, kisfiúknak pedig inkább arany vagy ezüst láncot kereszt medállal szokás adni, melyet felnőtt korában hordani tud. 

Bizony, a hagyományok szerint a fiúk is szoktak gyermek ékszert kapni! Ez manapság is népszerű szokás, és ahhoz, hogy az ajándék még személyesebb legyen, a kereszt hátuljába bele lehet gravíroztatni a gyermek nevét. Ennek nem az a lényege, hogy a kisfiú hordja a keresztelési ajándékot, hanem az, hogy szép emléknek el lehessen tenni, és később, ha úgy dönt, hordhassa is. 

Ha ilyen keresztet és láncot keresel, nézz körül nálunk, mert mindig tartunk néhány különleges darabot:

 

Egyszerű ezüst medál kereszt 

Nagyméretű kereszt ezüst medál 

Díszes kereszt ezüst medál

Ha nem mi vagyunk a keresztszülők és nem szeretnénk a keresztelőre fiúnak ékszert ajándékozni, még mindig több opciónk marad: például azok a klasszikus keresztelési ajándékok, melyek általában ezüstből készült kisebb tárgyak, és az első kiesett fogacskát, hajtincset vagy egyéb apró különleges emléket lehet bennük eltenni. Ezek gyakran gravíroztathatóak is, így még személyesebbé tehetőek. Itt van néhány különösen szép keresztelő ajándék fiúnak:

Személyre szabható ezüst kanál órával

Ezüst cumi fog- vagy hajtincs tartóval

Gravíroztatható ezüst bölcső

Ezeken kívül szokás még venni ruhát, játékot, etetőszéket, babakocsit… 

Minden esetben célszerű a szülőkkel egyeztetni a keresztelő ajándékkal kapcsolatban. Nem feltétlenül a drága ajándék a jobb, inkább az a fontos, hogy minek örül a család, vagy esetleg mire van szükség a legjobban. Ez különösen akkor fontos, ha mi vagyunk a keresztszülők! 

Ha sem a keresztelendő gyermek szülei, sem keresztszülei nem mi vagyunk, ám mégis szeretnénk valamivel kedveskedni, ugyancsak érdemes a szülőkkel felvenni a kapcsolatot, és megkérdezni, mit szeretnének a keresztelőre ajándéknak. Ebben semmi szégyellnivaló nincsen, mindenkinek jobb, ha olyan dolgot kapnak, aminek örülnek! 

Akárhogyan is döntünk, a családnak a legfontosabb úgyis az lesz, hogy ott vagyunk a keresztelőn, és együtt töltjük ezt a fontos, emlékezetes napot.

Amennyiben kislány keresztelőjére keresel ajándékot, olvasd el ennek a blog posztnak a párját itt!

Blog

Ballagási ajándék

Ballagási ajándék

Minden gyermek életében eljön az a mérföldkő, amikor lépésről lépésre elindul saját útján, felfedezve az élet végtelen lehetőségeit. 

Karácsonyi meglepetés

Karácsonyi meglepetés

A karácsonyi meglepetés hozzájárul az ünnepi időszak különleges hangulatához és az emberi kapcsolatok erősödéséhez. De nem csak másokkal kell törődnünk, hanem saját magunkkal is. 

Karácsonyi ajándék ötlet férfiaknak

Karácsonyi ajándék ötlet férfiaknak

A karácsonyi ajándék ötlet kiválasztásakor fontos figyelembe venni az ajándékozott férfi ízlését és preferenciáit. Az ékszer több okból is kiváló választás lehet:

Még több cikkhez Kattints ide
Kérem várjon....
Kérem várjon
Terméket elhelyeztük a kosárba!
Tovább vásárolok Vásárolok
Irány a pénztár Pénztár