Agrianna Ékszer Webáruház

Környezettudatosság ékszervásárláskor

Mostanában egyre nagyobb figyelmet kap a környezettudatos vásárlás. Ez az ékszerekre is igaz. Sajnos nem minden divatékszer érkezik megbízható helyről, ezért különösen fontos figyelmet fordítani arra, hogy amit választunk, az jó minőségű legyen.

Ha egy ékszer felülete festett, kérdezzünk rá az eladóknál vagy a webáruháznál, hogy mivel van festve. Szinte hihetetlen, de sajnos még manapság is lehet olyan olcsó ékszereket találni, melyeknek festéke kadmiumot vagy akár ólmot tartalmaz – mind a kettő erősen mérgező! 

A festett gyermekékszereknél arra is figyeljünk, hogy ne legyen semmilyen bevonatuk. A gyermekek sokkal kevésbé figyelnek oda arra, hogy fürdés vagy pocsolyába ugrálás előtt levegyék az ékszert, vagy ha véletlenül fönt maradt, akkor utána óvatosan megszárogassák. Ha valamilyen külső rétege van az ékszernek, egy idő után kopni kezdhet, ami biztos, hogy nem jó jel. Egyrészt nem szerencsés, ha a gyermek kapcsolatba kerül azzal az anyaggal, ami lejön az ékszerről (különösen, ha valahogyan a szájába, szemébe kerül), másrészt ez azt is jelentheti, hogy az ékszer más részei (pl. a zárszerkezete) nem elég biztonságosak kisebbeknek.

 

A saját ékszereinknél, de a gyermekékszereknél főleg, figyeljünk oda a kopásra. Ha egy gyakran viselt ékszer „kopni” kezd, vagyis a fölső réteg alól kezd előbukkanni valami más, akkor valószínűleg nem a legjobb minőséggel van dolgunk, és érdemes lehet megválni tőle. (Vagy legalább a gyermek ékszerét pótolni, jobbra cserélni.) 

Szerencsére ma már elég szigorú szabályok vannak arra, hogy milyen összetételű ékszereket milyen néven lehet forgalmazni. Válasszunk olyan ezüstöt, aranyat vagy fehéraranyat, amelyben benne van a kötelező és valódi fémjel. (A fémjelekkel egy újabb posztunkban foglalkozunk majd.) Így elkerülhetjük az esetlegesen veszélyes hamisítványokat.

 

A legbiztonságosabbak azok a gyűrűk, karkötők, nyakláncok és fülbevalók, melyek egyszerűen valamilyen nemesfémből készültek. A cirkónia kövek, Swarowski kristályok, tűzzománc, borostyán, üveggyöngyök és féldrágakövek általában biztonságosak, és aggódás nélkül hordhatóak. 

A nemesfémbányászat nem a legkörnyezetkímélőbb iparág. Ezért ha ékszert vásárolunk, inkább fektessünk be néhány valóban szép, minőségi darabba, melyekről tudjuk, hogy felelősségteljes, etikus helyekről származnak. Ha megbecsüljük és örömmel ajándékozzuk, viseljük ékszereinket, azzal környezetünk és bolygónk felé is kinyilvánítjuk tiszteletünket, szeretetünket.

Blog

Ródium bevonatos ékszerek

Ródium bevonatos ékszerek

Az ékszereket gyakran ródium bevonattal látják el. Ez egy vékony réteg, amit ezüst ékszerek vagy fehér arany ékszerek esetében használnak, hogy ellenállóbb és allergiamentes legyen.

Újszülött fülbevaló

Újszülött fülbevaló

Amit az újszölött fülbevalóról tudni érdemes

Csecsemő fülbevaló

Csecsemő fülbevaló

Egy kis segítség csecsemő fülbevaló kiválasztásához!

Még több cikkhez Kattints ide
Kérem várjon....
Kérem várjon
Terméket elhelyeztük a kosárba!
Tovább vásárolok Vásárolok
Irány a pénztár Pénztár