Agrianna Ékszer Webáruház

Keresztelőre ajándék kislányoknak

Egy keresztelő mindig különleges alkalom, és a szülinapokkal, karácsonnyal ellentétben csak egyszer történik az ember életében. Ne feledjük, hogy ha mi magunk esetleg nem is vagyunk vallásosak, a kislány családjának ez mindenképpen fontos esemény! 

Ennél fogva a keresztelő ajándék is különleges! Attól függően, hogy milyen szerepet játszunk ezen az eseményen, célszerű a keresztelőre ajándékot választanunk. Mi vagyunk a szülők? Keresztszülők? Nagyszülők? Rokonok, családi barátok, meghívottak? 

Minden esetben fontos tudni, hogy a kislány fülbevaló keresztelőre hagyományos ajándéknak számít. Általában arany baba fülbevalót szokás adni, de ez attól is függ, hogy kijei vagyunk a gyermeknek. 

Arany szívecskés, fehér köves gyermek fülbevaló

A hagyományok szerint a keresztszülők szokták a ruhát és a baba fülbevalót a keresztelőre megvenni, de manapság már kicsit lazábbak ezek a szokások. 

A hagyományos fehér ruhácskához különösen szépen passzolnak a fehér köves arany baba fülbevalók, de igazából bármilyen, a szülők ízlésének megfelelő kislány fülbevaló is tökéletes lehet. Az a fontos, hogy tetsszen!

A népszerű keresztelő ajándékok sorába tartozik még, az ékszereken és kislány fülbevalón kívül néhány más egyéb dolog is. Ilyenek azok az általában ezüstből készült kisebb tárgyak, melyekbe az első kiesett fogacskát, hajtincset vagy egyéb apró különleges emléket lehet eltenni. Ezek gyakran gravíroztathatóak is, így még személyesebbé tehetőek. Valamint szokás még venni ruhát, játékot, etetőszéket, babakocsit… 

Arany bébi fülbevaló fehér kővel

Minden esetben célszerű a szülőkkel egyeztetni az ajándékokkal kapcsolatban. Nem feltétlenül a drága ajándék a jobb, inkább az a fontos, hogy minek örül a család, vagy esetleg mire van szükség a legjobban. Ez különösen akkor fontos, ha mi vagyunk a keresztszülők! 

Amennyiben baba fülbevaló lesz a keresztelőre az ajándék, azt kell eldönteni, hogy a kislány már viselje-e a fülbevalót magán a keresztelőn, vagy utána kapja meg, mint keresztelési ajándékot.

Ehhez fontos tudni, hogy ki van-e már lőve a kislány füle, hord-e már fülbevalót, vagy pedig még várnak vele, amíg kicsit nagyobb nem lesz. A kislány fülbevalók többféle méretben és több féle kapoccsal kaphatók, és nem mindegy, hogy melyik életkorban melyiket választjuk. (Ha szeretnél a baba fülbevaló kapcsokról olvasni, ebben a blog posztunkban megteheted!) 

Elegáns arany gyermek fülbevaló fehér kővel

Ha sem a keresztelendő gyermek szülei, sem keresztszülei nem mi vagyunk, ám mégis szeretnénk valamivel kedveskedni, ugyancsak érdemes a szülőkkel felvenni a kapcsolatot, és megkérdezni, mit szeretnének a keresztelőre ajándéknak. Ebben semmi szégyellnivaló nincsen, mindenkinek jobb, ha olyan dolgot kapnak, aminek örülnek.

Attól még, hogy nem vagyunk sem szülők, sem keresztszülők, nyugodtan vásárolhatunk baba fülbevalót a keresztelőre. Ebben az esetben megfontolhatjuk az ezüst fülbevalót is, melyet ugyanúgy biztonságosan viselhet a kislány akár a hétköznapok, akár ünnepnapok alkalmával. 

Egyeztessünk előre: köves legyen a kislány fülbevaló? Inkább elegáns? Játékos? Legyen arany vagy ezüst? Kör alakú, pillangós, szívecskés vagy virágos?

 

 

Rózsaszín köves arany karika baba fülbevaló

 

 

Fehér köves pillangós arany kislány fülbevaló

 

 

Virágmintás arany baba fülbevaló

 A keresztelendő gyermek életkorát is fontos figyelembe venni a választással. Helyenként, családonként, vagy akár élethelyzetenként is változó lehet, hogy milyen idős korban keresztelnek: néhány hetesen, pár hónaposan, 6 hónaposan, vagy akár 1-2 évesen. Sőt, az is előfordul, hogy már 10-12 éves körül van a gyermek, amikor a keresztelőre sor kerül. Ezt mind figyelembe kell vennünk.

 

Ha valamilyen okból kifolyólag nem a kislány fülbevaló mellett döntünk, alternatívaként egy arany vagy ezüst lánc kereszt medállal, vagy akár egy karkötő is szép ajándék lehet, melyeket akkor tud majd viselni a keresztelendő kislány, ha már felnőtt. 

Akárhogyan döntünk is végül, annak fognak a legjobban örülni a szülők és a család, ha részt veszünk ezen a fontos eseményen, és megosztjuk velük ezt az örömteli időt.

Amennyiben kisfiúnak keresel keresztelő ajándékot, olvasd el ennek a blog posztnak a párját itt.

Blog

Ne veszítsd el a bepattintós baba fülbevalót

Ne veszítsd el a bepattintós baba fülbevalót

Hogyan állítsuk be a bepattintós baba fülbevalót, hogy ne veszítsük el.

Előlkapcsos baba fülbevaló beállítása

Előlkapcsos baba fülbevaló beállítása

Hogyan állítsuk be az előlkapcsos baba fülbevalót, hogy a zár megfelelően záródjon és ne veszítsük el.

Ródium bevonatos ékszerek

Ródium bevonatos ékszerek

Az ékszereket gyakran ródium bevonattal látják el. Ez egy vékony réteg, amit ezüst ékszerek vagy fehér arany ékszerek esetében használnak, hogy ellenállóbb és allergiamentes legyen.

Még több cikkhez Kattints ide
Kérem várjon....
Kérem várjon
Terméket elhelyeztük a kosárba!
Tovább vásárolok Vásárolok
Irány a pénztár Pénztár