Agrianna Ékszer Webáruház

Újszülött fülbevaló

Amikor az embernek kislánya születik, gyakran felmerül benne a kérdés: vajon legyen újszülött fülbevaló vagy ne legyen? Erről már írtunk egy cikket Mikor lövessük ki a kisbaba fülét címmel – ha éppen ilyesmibe ütköztél, olvasd el, biztosan találsz benne 1-2 hasznos tippet és gondolatot. 

Ha már eldöntöttétek, hogy legyen újszülött fülbevaló, a következő nagy kérdés a mennyi idős korban és a hol

Ma már újszülötteknek is szívesen kilövik a fülét – sőt, gyakran nem is kell sehová menni, hanem még a kórházban megcsinálják! Ennek az az egyik nagy előnye, hogy biztosan steril körülmények között, szakszerűen csinálják, és így jóval kisebb lesz az elfertőződés veszélye. 

Minden korosztálynál fontos, de a legapróbbaknál különösen ügyelni kell arra, hogy milyen fajta fülbevalót válasszunk. Ez talán sokkal fontosabb kérdés, mint gondolnánk! 

Először is: milyen fémből készüljön az újszülött fülbevaló? Másodszor pedig: milyen típusú legyen, mi a legbiztonságosabb a pici babának? 

Mi mindenképpen arany vagy fehérarany fülbevalót javasolnánk, esetleg ezüstöt. A jó minőségű, valódi nemesfémből készült ékszer fontosságát nem tudjuk eléggé hangsúlyozni! Ugyanis ha bizonytalan összetételű, bizsu fülbevalót választunk, nagyon komoly kockázata van a fémallergia kialakulásnak, mely sajnos egy visszafordíthatatlan folyamat, és soha nem múlik el. Erről itt tudsz tovább olvasni – érdemes! 

Arról nem is szólva, hogy a fülkilövés miatt keletkezett seb elfertőződése is sokkal valószínűbb, ha bizsu újszülött fülbevalókkal kísérletezünk. 

A másik nagyon fontos tényező újszülött fülbevalója esetén a fülbevaló fajtája és a kapocs típusa. Semmiképpen se válasszunk nagy, lógós, hegyes részeket tartalmazó darabot, mert ezzel könnyen felsérthetjük a pici bőrét, vagy ő maga fog egy idő után úgy forgolódni vagy nyúlkálni, hogy megsérülhet. 

Mi kétféle újszülött fülbevaló típust ajánlunk: a kör alakút bepattintós zárral, és a francia kapcsosat

Mind a kettőnek az az előnye, hogy viszonylag kicsik és nem nagyon vannak kilógós részeik – ám nagyon sok féle színben, cirkónia kövekkel vagy anélkül lehet kapni őket! Itt van néhány kedvencünk, a teljesség igénye nélkül:

Fehér arany baba fülbevaló karika rózsaszín kövekkel

Arany baba fülbevaló franciazáras virág levéllel zöld-fehér kövekkel

Arany baba fülbevaló franciazáras virág íves szárral rózsaszín-fehér kövekkel

Arany baba fülbevaló franciazáras virág fehér-sötétkék kövekkel

Reméljük, segítettünk egy kicsit a döntésben, az újszülött fülbevaló kiválasztásában. Ha van kedved tovább böngészni, nézz körül ezüst fülbevalóink között is, és ha bármilyen kérdésed lenne, írj nekünk Facebookon!

Blog

Ballagási ajándék

Ballagási ajándék

Minden gyermek életében eljön az a mérföldkő, amikor lépésről lépésre elindul saját útján, felfedezve az élet végtelen lehetőségeit. 

Karácsonyi meglepetés

Karácsonyi meglepetés

A karácsonyi meglepetés hozzájárul az ünnepi időszak különleges hangulatához és az emberi kapcsolatok erősödéséhez. De nem csak másokkal kell törődnünk, hanem saját magunkkal is. 

Karácsonyi ajándék ötlet férfiaknak

Karácsonyi ajándék ötlet férfiaknak

A karácsonyi ajándék ötlet kiválasztásakor fontos figyelembe venni az ajándékozott férfi ízlését és preferenciáit. Az ékszer több okból is kiváló választás lehet:

Még több cikkhez Kattints ide
Kérem várjon....
Kérem várjon
Terméket elhelyeztük a kosárba!
Tovább vásárolok Vásárolok
Irány a pénztár Pénztár